Повече от 17 хил. служители на Данске банк са подали молби

...
Повече от 17 хил. служители на Данске банк са подали молби
Коментари Харесай

Банкери на Данске банк търсят финансова помощ за работа от вкъщи

Повече от 17 хиляди служители на " Данске банк " са подали молби до банковото управление за финансова поддръжка, с която да подобрят изискванията на работа от домовете си. Те се приготвят да се възползват от гъвкавите работни условия, които ще продължат и след пандемията.

Най-големият датски заемодател към този момент съобщи подготвеност да удовлетвори настояванията на банкерите откакто множеството от тях са декларирали, че желаят да продължат да работят от у дома по няколко дни седмично даже след края на рецесията с COVID-19.  

" Данске банк " има към 22 хиляди чиновници в цялата организация. Тя предлага да покрие половината от разноските по основаването на " домашни офиси ", тъй че личният състав да може да работи в условия, отговарящи на локалните условия за здравословна и безвредна среда. Това е маркирано в отчет на профсъюза на служащите от датския финансов бранш, оповестен на 18 май. На процедура, помощта ще е в размер на към 8 хиляди крони преди облагането с налози.    

Представителят на профсъюза на " Данске банк " - Кирстен Еббе Брих - приветства решението, само че в същото време изложи и опасенията си, че банката може да съобрази площта на офисите си за по-малък брой чиновници въз основа на презумцията, че доста хора ще работят от домовете си. Дамата показва, че доста банкери желаят тъкмо несъмнено пространство и в банковите здания и вкъщи, само че това предпочитание надали ще бъде изпълнено. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР